EcoTowers > Régi hűtőtornyok cseréje

Régi hűtőtornyok cseréje

Körülbelül 10 év telt el azóta, hogy az  EVAPCO Europe létrehozta az  “Egység csere osztály-t” amely létrehozása óta szerzett tapasztalatával lehetővé tette az EVAPCO és Partnerei számára, hogy nagy sikereket és elégedettséget érjenek el.

Az EVAPCO szeretne rámutatni azokra az előnyökre és lehetőségekre, amelyeket a régi párologtató egységek csere lehetősége kínálhat.

Fontos megemlítenünk, hogy ma Európa számos országában több ezer olyan berendezés van, ahol párolgó hűtőberendezéseket telepítettek. Sokan nagyon idősek, és utólagos bővítést, igényelnek, ami általában hűtőtornyaik, párologtató hűtőik vagy kondenzátoraik cseréjét jelenti. Sok esetben előfordul, hogy az ügyfélnek meg kell követelnie a régi egységek pontos cseréjét: máshogy kifejezve le kell cserélni a régi eszközt ugyanazon méretekkel, motorteljesítménnyel, azonos csatlakozási lehetőségekkel stb. Egyrészt teljesítmény növelés vagy pénz megtakarítás érdekében.


1. kép – egy méretpontos cseréje egy régi BAC centrifugál egységnek egy új EVAPCO axiális egységre (Hollandia)

2. kép – egy méretpontos cseréje egy régi Marley egységnek egy új EVAPCO axiális egységre (USA)

Más esetekben feltétlenül szükséges egy egység cseréje egy hasonlóra az elrendezés megváltoztatása miatt.


3. kép – méretpontos cseréje egy régi BAC 3.6m centrifugál egységnek egy új EVAPCO axiális egységre 12x24 (Policlinico di Messina – Szicília)

Ilyen helyzetekben rendkívül fontos a hűtőberendezések gyártójának rugalmassága – az a képessége, hogy a szabványos egységeket az elrendezésnek vagy az ügyfél igényeinek megfelelően alakítsa ki.

Az EVAPCO „egységcsere-filozófiájának” célja ennek a rugalmasságnak a felajánlása. Amely lehetővé teszi, hogy azokon a projekteken is dolgozzon, ahol a szabványos egységeket nem lehet konkrét műszaki okok miatt javasolni. Másrészt a régihez hasonló egység felajánlásával lehetővé teszi a Partnerei számára, hogy pénzt takarítson meg a csereműveletek vagy egyéb ezzel járó költségekkel kapcsolatban. Ebben az egységcsere-hírlevélben az EVAPCO azt szeretné bemutatni, hogy milyen előnyökkel jár a Partner számára egy régi (EVAPCO vagy más gyártók által gyártott) egység új EVAPCO egységre cserélése.

Az előnyök 2 kategóriába sorolhatók:

  1. Az általános telepítési költségek csökkentése,
  2. Az új EVAPCO által fejlesztett elpárologtató hűtőberendezések tökéletesebbek mint az elődjeik voltak.

Valójában a régi párologtató egységek cseréje a kifejlesztett új EVAPCO modellekkel lehetővé teszi:

A1) jelentősen csökkenti vagy teljesen megszünteti az eredeti szerkezetek, például az acéltartók, emelvények, létrák vagy más „biztonsági” berendezések, betonmedencék és általában az egyéb építészeti elemek cseréjével vagy átalakításával kapcsolatos költségeket. Pl.: Új egységeket ajánlunk fel a régivel megegyező méretben.


4. kép – méretpontos cseréje egy régi Ravagnan egységnek az új EVAPCO axialis egységre 12x ugyanarra a beton talapzatra (BELTRAME Steel Plant)

A2) jelentősen csökkenti vagy teljesen megszünteti az elektromos berendezések, például az eszközök, központok, kábelek cseréjével vagy átalakításával kapcsolatos költségeket. Pl.: Új egység felajánlása a régivel alacsonyabb vagy hasonló beépítési teljesítménnyel.


5. kép – Elkerülhető a vezérlőközpont költsége cseréje

A3) jelentősen csökkenti vagy teljesen megszünteti a technológia csöveinek cseréjével vagy módosításával kapcsolatos költségeket. Pl.: Új egységet ajánlunk azonos csatlakozásokkal a régi modellel azonos azonos kialakítással.


Fig.6 – Új csőkötegek vagy új hűtőtornyok be- és kimeneti csatlakozói a régivel megegyező kialakításban

Természetesen a modern EVAPCO modellek jellemzői, mint például az alkatrészek kiváló minősége, az axiális megoldások energiahatékonysága, a legújabb megoldások (eco-ATW, eco-ATWE, eco-ATC) vízhatékonysága, az alacsony zajszint, lehetővé teszik, hogy Partnereink a továbbfejlesztett egységet is megvásárolhassák az alábbi szempontokat figyelembe véve:

  • Alacsony energiafogyasztás. (Egy régi centrifugális egység kicserélhető egy egyenértékű, kisebb ventilátor motorokkal felszerelt axiális modellre. Például egy ESWA egység hatékonysága egy LSWA vagy BAC-VXI megfelelő modellel összehasonlítva!)

  • Alacsony hangkibocsátás. Az axiális modellek alacsony hangtartalmú tartozékai általában egy centrifugális egység hasonló hangszintjét adhatják. Például egy új PM-Q egység, amely egy régi PM modellt vagy egy LS modellt (vagy a versenytársak hasonló termékeit) képes kiváltani.

      • Könnyebb karbantartás. Az összes EVAPCO termék fejlődése „Vevő barát” egységeket kínál a medence térbe vagy a ventilátor részekbe való bejutás egyszerűsítése és a karbantartási hatékonysága érdekében. Például egy axiális egység rácsainak vagy az új, túlméretezett bejárati ajtók új PM-Q egységeken történő levétele összehasonlítva a régi centrifugális tornyok kerek kis bejárati ajtaival.

      • Tanúsítványok. Fontos megjegyezni, hogy az összes EVAPCO új nyitott hűtőtorony és minden axiális hűtő CTI-ECC tanúsítvánnyal rendelkezik. Ha az új egység szükséges módosításai (Pl. splach deck fill) nem érvénytelenítik ezeket a tanúsítványokat, az ügyfelek ezt a további előnyt élvezhetik, ha régi egységüket új EVAPCO termékekkel cserélik ki.

A hűtőtornyok szakértője, az EVAPCO hivatalos márkakereskedője és a Mr. GoodTower szervízközpontja

Kapcsolat

Újdonságok!

Ne feledje el megnézni a legújabb kínálatunkat is!
Holler Box