EcoTowers > Services > Hűtőtorony tisztítása, karbantartása

Ajánlatot kér?

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefon (+36 30 922 6646), emailen (gabor.borda@ecotowers.hu), vagy a kapcsolati űrlapon keresztül. Várjuk jelentkezését.

Kapcsolat

Hűtőtorony tisztítása, hatásfokának javítása (Evapco, Baltimore, Gohl, Jacir)

Az evaporatív hűtőtornyok tápvíze folyamatosan párolog. A párolgó vízzel együtt a vízben oldott ásványi anyagok nem képesek párologni, így a vas, mangán, kalcium, magnézium és szilikát molekulák kirakódnak a hűtőbordák, valamint a cseppleválasztó betétek és lamellák felületeire.

A vízkő idő előtt tönkre teheti a berendezések keringető szivattyúit, illetve hamar eltömítheti a csepegtető tálcát is, így könnyen megszűnhet a vízkeringetés, ami a hűtés leállásához vezethet.

A kirakódott vízkő akár 40%-os hatásfok csökkenést is eredményezhet a hűtőtornyoknál, hiszen rontja a hőátadást, valamint eldugítja a levegő járatokat, így ellehetetleníti a víz megfelelő párolgását, ezáltal csökken a hűtési hatékonyság.

Egy másik probléma a kirakódó ásványi anyagokon túl a mikroorganizmusok, algák, baktériumok, gombák elszaporodása a gépek vizében (legionella baktériumok).

Ezen túl feltétlen szükséges továbbá a gépek időszakos karbantartása, felülvizsgálata és kézi mechanikai tisztítása, hiszen a tetőn és oldalfalon lévő elhelyezés miatt rengeteg külső egyéb hatás éri a gépeket.

Többek között gyakran problémát okoz a nyárfa virágzása, a nyárfa virága vattapamacs szerű állaga miatt könnyen eldugítja a béléstesteket, valamint hűtőtorony lamellákat, így nehezen képes átjárni rajtuk a levegő. Továbbá gyakori problémát okozhat a madárürülék, ami szintén eltömíti a levegő útját, valamint könnyen elfertőzheti a béléstesteket vagy lamellákat.

Ajánlatunk

Alkalmazottaink több éves hűtőtorony tisztításban szerzett tapasztalataira alapozva a karbantartásra teljes körű tisztítási tervet írunk.

Előzetes egyeztetés után, kollégáink helyszíni felmérést végeznek melyről jegyzőkönyv készül. A helyszíni felmérés díjtalan.

20 éves szakmai tapasztalat

20 éves hűtőtorony szerelési és karbantartási (szakszerviz) tapasztalattal rendelkező munkatársainknak köszönhetően, gyors és precíz munkát garantálunk. A szakszerű tisztítás eredményeként megnövelhetjük a hűtőtornyok működési hatásfokát és várható élettartamát.

A hűtőtornyok szakértője, az EVAPCO hivatalos márkakereskedője és a Mr. GoodTower szervízközpontja

Kapcsolat

Újdonságok!

Ne feledje el megnézni a legújabb kínálatunkat is!
Holler Box